Plus-sajz manekenka otkriva kako je zavolela svoje telo: "Promena načina razmišljanja je trajala dugo"

Plus-sajz manekenka Iskra Lorens jedna je od najglasnijih kada je reč o body positivity pokretu, a hrabro i bez zadrške objavljuje svoje neobrađene fotografije i podstiče žene da vole i prihvataju svoje mane, te da slave svoje telo u svim oblicima i veličinama.

Međutim, ona nije uvek imala pogled na svoje telo kakav ima danas.

Nekad je, priznaje, svoje telo smatrala najvećim neprijateljem.

– To nije nešto čemu nas uče. Pre sam svoje telo doživljavala kao neprijatelja, jer je modna industrija u to vreme govorila da moram da budem mršavija. Ja to fizički nisam mogla da uradim. Koliko god sam se ograničavala u jelu ili marljivo vežbala, bokovi su mi i dalje bili preširoki – priča Iskra.

Ona sada ističe da na telo ne smemo da gledamo kao na neprijatelja, jer je ono naš dom.

– Promena načina razmišljanja je trajala dugo, ali sada više ne brinem o širini bedara ili celulitu. Radi se o promeni prioriteta s onoga kako vaše telo izgleda na ono šta ono može da uradila – objasnila je.

Iskra kaže da joj se redovno javljaju žene koje joj zahvaljuju, jer su zbog nje zavolele svoje telo.

– Niko nema pravo da nam govori što možemo ili ne možemo da radimo sa svojim telom ili životom. Imala sam kompleks savršenstva, koji se negativno manifestovalo dok sam bila opsednuta pokušajima mršavljenja. Mi smo sami sebi najgori neprijatelji, a trebalo bi da budemo najbolji prijatelji – zaključila je Iskra.

(Ona.rs)