PMF u Nišu dobio novo dvorište: Zajedničkim snagama studenti i profesori zasadili preko sto sadnica

Studenti i profesori Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu organizovali su akciju i zajedničkim snagama sredili dvorište i zasadili više od sto sadnica drveća. Oni su pokosili travu, ofarbali ogradu, uredili površinu u kojoj će zajedno uživati i sve to proslavili uz dobru pesmu i igru.

Studenti i profesori PMF-a posadili su preko 100 sadnica drveća, žbunja, cveća i očistili dvorište te ustanove. Oni se, kako kažu, nadaju da će biti primer drugima da i oni očiste svoja dvorišta.

U saradnji sa Javno komunalnim preduzećem Medijana, u akciji “Sredimo dvorište PMF-a” učestvovali su studenti, profesori i svi ostali ostali zaposleni. Sa Fakulteta kažu da je oko 90 ljudi učestvovalo u akciji, a više od polovine njih bili su studenti, na šta su posebno ponosni. Svi zajedno su farbali ogradu, čistili dvoriše i oplemenili ga novim sadnicama.

-Dvorište je očišćeno od otpada i posađeno je preko 100 sadnica drveća, žbunja, perena i sezonskog cveća – kažu sa PMF-a za Južne vesti.

Akcija sređivanja dvorišta i uređenja bašte je održana u subotu, 10. juna, a sa Fakulteta najavljuju nove kvalitetne akcije gde će studenti uživati u druženju.

(Telegraf.rs)