Predsednica Slovenije na sastanku s Vučićem: "Ne želimo konflikte u zapadnom delu Balkana"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednicom Republike Slovenije Natašom Pirc Musar koja boravi u dvodnevnoj radnoj poseti Srbiji.

Predsednik Srbije je rekao da su odnosi Srbije i Slovenije dobri, mogu da budu još bolji, ekonomski odnosi veoma dobri, ove godine očekujemo 2 milijarde trgovinske razmene, Slovenija je jedan od najvećih investitora u našu zemlju.

Nakon njegovih reči, predsednica je izjavila saučešće zbog masakra u školi u Srbiji koji se desio početkom maja.

“Pokušavam da razumem situaciju, ali nisam imala priliku da izjavim saučešće povodom smrti dece u školi Vladislav Ribnikar. To nikad nije lako a još manje za političare i nastavnike.

“Mnogo radim u vezi sa dezinformacijama i govorom mržnje”

“Veliki sam zagovornik integracije i pridruživanja Evrpskoj uniji, Slovenija će još pomoći regionu, jer je evropski put pravi put, a najveći deo ekonomske saradnje Srbije odvija se sa zemljma EU. Dijalog je jedini pravi put do rešenja, za to su potrebne obe strane. I Kosovo mora da uradi svoj deo posla, u oktobru putujem u Prištinu i tamo ću sa koleginicom Osmani razgovarati o njihovim stavovima”, istakla je ona.

Ne želimo konflikte u regionu zapadnog Balkana, mislim da bi zacrtani put trebao da bude jasan – približavanje Evropi. Predsednik Vučić mi je garantovao da i Srbija vidi taj put”, rekla je Musar.

Ona je Srbima čestitala na uspehu Nikle Jokića.

(Telegraf.rs)