Prvi čovek CSKA Moskve skeptik o Evroligi: "Partizan ima punu dvoranu uvek, Monako traži licencu…"

CSKA iz Moskve je propustila još jednu godinu u Evroligi, a po svemu sudeći ni iduće godine se neće naći u ovom takmičenju. To je potvrdio i prvi čovek kluba Andrej Vatutin, koji je rekao da nije realno da igraju sledeće sezone.

On je istakao da su mesta zauzeta.

– Ljudi moraju da shvate da su mesta ruskih timova već zauzeta u internacionalnim takmičenjima. Zbog ove situacije, povratak u Evroligu trenutno nije moguć. Nije moguć ni na neutralnim terenima. Uz to vidimo uspeh Monaka koji želi dugoročnu licencu, imamo i Partizan koji na svakoj utakmici ima punu dvoranu i sigurno da i oni teže dugoročnijem odnosu sa Evroligom. Kada budemo ponovo dobili priliku da igramo Evroligu moraćemo da se borimo za to mesto, da se ponovo dokazujemo. Ipak, mi kao CSKA imamo jak brend i veliki budžet – rekao je Vatutin.

I sa totalnom drugačijim timom će ući, pogotovo jer imaju dosta slabiji budžet.

– Odlazak Nikole Milutnova i Alekseja Šveda neće previše pomoći sa finansijske strane. Mi smo od korone izgubili dobar broj sponzora, taj trend se nastavio i već ove sezone su dobar procenat para potrošili kako bismo ispoštovali sve obaveze prema igračima. Zato će naredne sezone budžet biti drastično manji.

Ali, CSKA je i dalje deo Evrolige.

– U Evroligi smo i dalje deoničari, učestvujemo u svim pregovorima, ali u ovom momentu uglavno to radimo onjaln, a ne uživo. Uprkos čudnoj situaciji i dalje kom

(Telegraf.rs)