Sledeće ažuriranje za iPhone će rešiti 3 dosadna problema

Najnovije ažuriranje iOS-a – iOS 16.5 – donelo je niz popravki za probleme vezane za zaključavanje ekrana iPhone-a i Safari aplikaciju, ali kompanija navodno priprema još jedno ažuriranje koje će rešiti neke probleme pre dolaska iOS-a 17 kasnije ove godine.

Prema napomeni koju je vidio sajt BGR, izlazak iOS-a 16.5.1 je blizu, a ovo inkrementalno ažuriranje će rešiti nekoliko frustrirajućih problema na iPhoneu, uključujući problem sa preranom ispražnjenošću baterije.

Stotine korisnika iPhonea prijavilo je brže pražnjenje baterije nakon preuzimanja iOS-a 16.5, i iako smo nedavno pokušali da objasnimo da je ovo iritantno trošenje baterije potpuno normalno, Apple navodno planira da izda ispravku za one koji se s problemom bore već neko vreme.

iOS 16.5.1 će takođe rešiti bag koji uzrokuje automatsko prekidanje Wi-Fi veze korisnika iPhone-a, kao i problem koji se odnosi na netačne informacije o vremenu u aplikaciji Weather.

S obzirom da je iOS 16.6 trenutno u beta fazi, očekujemo da će Apple uskoro izbaciti iOS 16.5.1. Pretpostavljamo da će ažuriranje postati dostupno za preuzimanje svima koji imaju iPhone 8 ili noviji u narednoj nedelji ili tako nešto.

iOS 17 nije predviđen da stigne pre septembra, ali prezentacija Apple-a na WWDC 2023 dala nam je ideju o onome što možemo očekivati od sledeće velike nadogradnje iOS-a.

Među 10 najboljih funkcija iOS-a 17 koje će stići na iPhonee u septembru su niz nadogradnji vezanih za iMessage koje će povećati razliku između Applove vlasničke messaging usluge i SMS/RCS. Na primer, beta verzija iOS-a 17 korisnicima iPhone-a omogućuje uređivanje tekstova, odgovaranje u nizu poruka i slanje videozapisa kvaliteta iMessage-a u grupnim razgovorima koji uključuju korisnike iPhone-a i Android korisnike, a očekujemo da će barem neke od tih funkcija biti dostupne u konačnoj verziji iOS-a 17.

iOS 17 će takođe uvesti novu funkciju StandBy koja će pretvoriti vaš iPhone u pametni displej sličan Amazon Echo Show ili Google Nest Hub-u, a Live Voicemail će vam omogućiti da vidite – i prekinete – transkript poziva uživo dok vaš pozivatelj snima glasovnu poruku.

Postoji još mnogo potvrđenih funkcija iOS-a 17 koje mogu izazvati uzbuđenje pre izlaska ažuriranja kasnije ove godine, ali u međuvremenu, budite na oprezu za iOS 16.5.1 na stranici Softversko ažuriranje vašeg iPhone-a.

(Telegraf.rs)