Tijelo nastradalog radnika prebačeno u BiH: Danas posljednji ispraćaj nastradalom Elvedinu

Radnik iz Bosne i Hercegovine, koji je privremeno radio u Austriji kao uposlenik u preduzeću za sječu i isporuku drveta, poginuo je tokom šumarskih radova.

U petak 9-tog oko 9:45 sati, 45-godišnji Z.E. iz Gornjeg Vakufa-Uskoplja, drvoprerađivač, koristio je motornu testeru kako bi sjeo stablo koje se nalazilo na neravnom i izuzetno strmom terenu. Stajao je ispod debla, okrenut leđima prema dolini. Kada je stablo bilo isječeno, skliznulo je nizbrdo, a dio debla je pregazio radnika.

Kako saznaje portal Crna-Hronika poznat je i identitet nastradalog radnika. Njegovo ime je Elvedin Vedo Zulum iz Gornjeg Vakufa koji je početkom decembra počeo da radi za austrijsku kompaniju.

Elvedin je preminuo u 46-godini života na radnom mjestu.

Ovo je radnik iz BiH koji je poginuo u Austriji: Prijatelji i porodica se opraštaju od Vede

Iza nastradalog Elvedina ostala je supruga Sedina, i trojica sinova Amal, Anes, Benjamin te ostala mnogobrojna porodica i prijatelji. Posljedni ispraćaj održat će se danas u 16:50.

Kolege s posla su primijetile nesreću i odmah obavijestile spasilačke službe. Brzo su se uputili do svog kolege koji je doživio nesreću i pokušali mu pružiti prvu pomoć. Nažalost, ekipa hitne medicinske pomoći koja je stigla mogla je samo konstatirati smrt 45-godišnjaka.

Povrede glave bile su toliko teške da je preminuo prije dolaska hitne pomoći.

Zbog neprohodnog terena, tijelo je moralo biti izvučeno helikopterom.

Austrijski mediji ističu da je radnik bio pravilno opremljen za rad u šumi. Nosio je odgovarajuće hlače, motornu testeru, šumske radne cipele i kacigu. Poljoprivredna i šumarska inspekcija je obaviještena o svemu.