(VIDEO) Teška nesreća na ulazu u Sarajevu: Blokirana brza cesta

Teška saobraćajna nesreća dogodila se danas na brzoj cesti Blažuj – Sarajevo u kojoj su učestvovala tri automobila.

Kako možemo vidjeti na video klipovima koje šalju čitatelji portala Crna-Hronika jedan od putničkih automobila završio je na krovu. Policijski službenici osiguravaju mjesto nesreće.

“Sudar na brzoj cesti, zaobilaznica ide se preko stare ceste na Ilidžu ali ne radi most tako da je gužva je sve od kružnog na Ilidži do Blažuja” – pišu čitatelji našeg portala u Viber grupi.

Kako saznajemo, obje trake brze ceste Blažuj Sarajevu trenutno su blokirane.

Molimo vozače za strpljenje.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)

Stanje u saobraćaju:

U većem dijelu Bosne i Hercegovine vozi se po mokrom i mjestimično klizavom kolovozu. Skrećemo pažnju na učestale odrone kamenja ili zemlje na kolovoz. Apelujemo na vozače da na svim putnim pravcima budu maksimalno oprezni i da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima.

Zbog izvođenja sanacionih radova na mostu Gorica, za saobraćaj je zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart u smjeru Zenica-Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Sporije zbog radova tokom dana saobraća se na magistralnim putevima: Srbljani-Bosanska Krupa, Kiseljak-Gromiljak, Lašva-Kaonik, Travnik-Vitez, Šićki Brod-Lukavac, Bijeljina-Šepak, Bihać-Kamenica i Ripač-Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno (iz smjera Rostova).

Zbog slijeganja ceste na ulazu u Vinac iz smjera Donjeg Vakufa (M-5/16 Donji Vakuf-Jajce) u funkciji je samo jedna traka, a brzina je ograničena na 20 km/h.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje-Trebinje (M-6) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Zbog radova na mostu na Ilidži (M-17 Stup-Blažuj), saobraćaj se iz smjera Blažuja preusmjerava kroz naselje Lužani, dok se iz smjera Ilidže saobraća preko mosta (u funkciji je jedna traka na mostu).

Zbog sanacionih radova zatvoren je most na ulazu u Nemilu (spoj M-17 sa R-473), a vozila saobraćaju preko raskrsnice u Topčić Polju.

Na graničnom prelazu Bosanska Gradiška pojačan je promet putničkih vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet putničkih vozila protiče uz obavezna kraća čekanja.