Vučić posle sastanka sa EU i Kvintom: "Zamolio sam ih da spreče Kurtija da izazove novi rat na Balkanu"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je danas na instagram nalogu BudućnostSrbijeAV da je u razgovoru sa predstavnicima EU i Kvinte zamolio da spreče Kurtija da izazove novi rat na Balkanu.

“Razgovarao sam sa predstavnicima EU i Kvinte. Zamolio sam ih da učine sve što je u njihovoj moći i spreče Kurtija da izazove novi rat na Balkanu.”

Da podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je za RTS da je pokazao predstavnicima zemalja Kvinte pisani garant Kfora i EU, koji je dobio na početku protesta na severu KiM da neće biti hapšenja, a da su ga oni molili da proba da utiče da situacija dalje ne eskalira. On je za RTS rekao i da je sa komandantom Kfora Anđelom Ristućom imao korektan razgovor, a da se on oseća povređeno zbog povreda njegovih vojnika.

“Pokazao sam mu snimak gde se vide Obrenović i Petrović i da oni ništa nisu uradili, a da im je produžen pritvor, zašto‚ jer su ih prebili od batina u pritvoru”, rekao je Vučić. On je kazao i da je imao tešku noć tokom koje je pokušao da smiri ljude na severu.

“Tamo imate manje od jedan odsto onih koji hoće da idu protiv Beograda, a u korist Prištine, ali srećom većina želi da sačuva mir. Imali smo tešku noć”, rekao je Vučić. Kada se radi o Milunu Milenkoviću Lunetu koji je uhapšen, Vučić se upitao za šta je on tačno kriv.

“Kažu kriv je za događaje ispred izborne komisije gde su dolazili da pokazuju silu i kažu da je neko bacio kamenicu. On nije bacio, ali je bio prisutan”, rekao je Vučić. Kada se radi o izborima održanim 23. aprila, Vučić je kazao da je cilj Prištine bio da u prostorije opština, u kojima nikada nisu bili, postave nekoga da bi ponizili srpski narod. “Tada su počeli protesti. Pre Milenkovića Luneta uhapsili su Dušana i Radoša i upucali Galjka u leđa, a niko ne odgovara za to, svi se prave ludi”, rekao je Vučić.

(Telegraf.rs)