Zbog nedostatka dokaza obustavlja se istraga protiv Marka Praštala za pokušaj ubistva Dejana Dele Kostića

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka obustavilo je istragu protiv Banjalučanina Marka Praštala (27) koji je bio osumnjičen da je 17. marta ove godine pokušao ubiti sugrađanina Dejana Kostića zvanog Dela (33).

Praštalo je proveo tri mjeseca u pritvoru.

Tužilaštvo je obustavilo istragu jer nema dokaza da je Praštalo počinio pokušaj ubistva u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljena proizvodnja i promet oružja.

Prema ranijim informacijama policije i tužilaštva, Praštalo se sumnjičio da je 17. marta oko 16.20 časova vozio “mercedes” u ulici Aleja Svetog Save, a kada je primijetio oštećenog u njegovom vozilu, sa kojim se mimoilazio, da je izašao i iz pištolja ispalio više hitaca u pravcu zadnjeg dijela vozila oštećenog u namjeri da ga ubije, a potom pobjegao, piše Mondo.

Iz tužilaštva su tada dodali da osumnjičeni nije imao oružni list, niti dozvolu za držanje pištolja. Ono što je u ovom slučaju bilo posebno kontroverzno je da su banjalučka policija i tužilaštvo skoro 15 dana ćutali o pucnjavi koja se dogodila usred dana i to u saobraćaju, a čemu je prisustvovalo više ljudi.

I Praštalo i Kostić su od ranije poznati policiji. To je bio drugi put u 10 mjeseci da je pucano na Kostića. U junu prošle godine ranjen je u nogu u banjalučkom naselju Starčevica, a osumnjičeni za ovo djelo, Nemanja M. iz Banjaluke, se nakon nekoliko dana u pratnji svog advokata predao policiji.

Kostić ni tada, kao ni prije 15 dana kada je pucano na njegovo vozilo, događaj nije prijavio policiji. Kostić je od ranijeg poznat policiji, a ranije se predstavljao kao vođa navijačke grupe “Lešinari” FK Borac .