5 magičnih lokacija u južnom delu Francuske koje oduzimaju dah

Neobična sela, koja izgledaju kao da je u njima vreme stalo, beskrajna polja lavande, mondenska mesta…, sve to nudi južni deo Francuske.

Nije jednostavno među toliko mnogo zanimljivih lokacija odlučiti koje su najbolje, jer svaka ima u sebi dozu autentičnosti, lepote i mistike.

Dobro je poznato da je na svetskom nivou upravo Francuska jedna od najposećenijih destinacija. Ali ne odlučuju se svi turisti samo za upoznavanje Pariza. Neki idu i korak dalje, i to ne bez razloga.

Glavna tačka francuske rivijere sa razlogom privlači pažnju velikog broja turista iz celog sveta. Znajući da je tu boravila i Brižit Bardo, ali i mnogi drugi pripadnici svetskog džet seta, ova destinacija se sa razlogom karakteriše kao mondenska, ističe „Travelandleisure“.

Glamurozni klubovi i barovi na plaži, ali i nestvarni zalasci sunca, te uživanje u pogledu na skupocene jahte i zalaske sunca, sve to posetioci mogu doživeti u Sen Tropeu.

Slobodno se može reći da je ovaj manastir jedan od najfotogeničnijih. Izgrađen još polovinom 12. veka, okružen je poljima lavande, koja mu daju još zanimljviji izgled. Zato i jeste posebno atraktivno posetiti ga u toku leta, kada je i lavanda u punom cvatu.

Autentične kamene kuće u selu izgrađenom na stenama nikoga ne mogu da ostave ravnodušnim. Posebnu dozu šarma ovoj selu u južnom delu Francuske daju ruševine nekadašnjih građevina.

Za ljubitelje uživanja na gotovo pustim plažama i u plavetnilu mora, ovo je idealna opcija. Od aktivnosti su najzastupljenije upoznavanje okoline kroz šetnju ili vožnja biciklom sa pogledom na fenomenalne predele, po kojima je ovaj deo zemlje poznat.

 

Ako se ovo mesto okarakteriše kao “ekskluzivna komuna”, neće biti greške. U pitanju je lokacija poznata po velelepnim vilama, koje su zahvaljujući bujnom zelenilu zaklonjene od pogleda znatiželjnika.

Ovde neretko borave pripadnici svetskog džet-seta, koji žude za privatnošću. Izuzev netaknutih plaža, postoji i mnoštvo staza za pešačenje koje vode kroz fenomenalne predele obrasle zelenilom.

(Ona.rs)