Žena koja je doživela kliničku smrt na 3 minuta sad ima neobične simptome: "Ne mogu da nosim sat"

Žena po imenu Žade (36) nije ni slutila da će se leto koje je planirala da provede kod prijatelja u vikendici da pretvoriti u pravi košmar.

Priseća se kako je tog kobnog data temperatura bila 32 stepena, ali je vlažnost vazduha bila visoka. Ona je odjednom počela da oseća mučninu i premor, usta su joj bila suva, a zbog vrtoglavice je morala da legne na sofu. Tada su je  prevezli u bolnicu gde joj je dijagnostikovan toplotni udar.

Njeno srce je prestalo da kuca i proglašena je mrtvom cela tri minuta.

Sećam se da sam otišla da zapalim cigaretu napolju i odmah osetila da nešto nije u redu. Znala sam da moram da se vratim unutra. Odjednom, osetila sam kako mi srce “izlazi iz grudi”, a telo “smanjuje”. U tom momentu sam znala da umirem – objašnjava Žade.

Od ovog tragičnog događaja prošlo je dve godine, ali Žade i dalje doživljava neprijatne nuspojave. Naime, ona često boluje od nesvestice, tahikardije, blage temperature, mišićne slabosti i epi-napada.

– U kontaktu sam sa preživelima koji su prošli kroz slično iskustvo i kažu da vremenom postaje bolje – navodi tridesetšestogodišnjakinja.

Ono što je specifično u ovom slučaju jeste činjenica da Žade ne može da nosi običan ručni sat. Tvrdi da sat, čim ga stavi na zglob, prestane da radi. 

To se dešava od kad sam se “vratila u život”, i to sa bilo kojim satom, osim sa “smartwatch” verzijom. Takođe čujem zvukove i vidim stvari koje nisu stvarne. Počela sam da snimam sve, jer se bojim da gubim razum – navodi ona, a prenosi “TheSun”.

Ali ona se, kako kaže, ne boji smrti.

–  Ne bojim se ni života ni smrti. Kad moje vreme dođe, neću znati za strah. Tačno je ono što kažu: “Strah je uvek gori od samog događaja koji te plaši”.

(Telegraf.rs)