Evo kako lako da otvorite lizalicu, a da se ne iznervirate

Tako blizu, a tako daleko” pravi je opis za poteškoće koje nam lizalica može zadati.

Ljubitelji lizalica su posebno deca, ali postoji način da izbegnete nestrpljivost deteta i nervozno čupanje omota lizalice.

Ovo je “problem” koji nikada nije zvanično rešen, a ove sitne muke su ostale. Ipak, ljudi su počeli da dele načine i trikove kako ćete na brži način da otvorite ovaj slatkiš.  Omot je tu da bi maksimalno zaštitio proizvod od prljavština, ali na štapu lizalice je uvek čvrsto umotan i složićemo se, teško ga je odmotati.

Jedno rešenje o kome najčešće govore po društvenim mrežama jeste da je sve vrtenju. Naime, potrebno je da dno lizlice, gde se folija skuplja, vrtite na jednu stranu, a glavu lizalice na drugu. Ovo bi trebalo da opusti slepljeni deo, a da skidanje omota bude mnogo lakše.

Na štapiću postoji deo folije koji viri, tačnije, nije prilepljen za ostatak. Neki predlažu da je najbolje da se folija samo povuče od tog dela i da bi, po nepisanom pravilu, to bio najispravniji način da otvorite lizaicu, prenosi “Mirror.co.uk

Treći način je jedan od onih “odustajanja“. Mnogi prepručuju da lizalicu otvorite makazama ili nožem i smanjiti nerviranje.

Iako je nervoza trenutna i zaboravite je nakon što bacite foliju sa kojom ste se borili, ipak se često ponavlja. Zato, strpljivo se pripremite da isprobate neki od trikova i pronađete onaj koji je pravi za vas.

(Telegraf.rs)