Ovako sada izgleda devojka koja je preživela napad ajkule: Ostala bez noge, brat je njen heroj

Adison Beti (18) je plivala u plićaku kada je osetila da je nešto vuče za nogu. Očekivala se da vidi svog polubrata Reta (23), ali kada se okrenula, došla je lice u lice sa ajkulom dugačkom tri metra.

Adison je očajnički pokušavala da se oslobodi od strašne zveri, dok joj je ona kidala desnu nogu, prenosi The Sun.

Na sreću, spasio ju je njen hrabri brat koji je udarao ajkulu dok je nije pustila, a nakon toga je napravio podvez kako bi joj spasao život.

Ova neverovatna priča ispričana je u novom dokumentarcu BBC One, “Zašto ajkule napadaju”.

Njih dvoje su ronili u potrazi za školjkama prošlog jula kada ih je ajkula napala oko dva kilometra od obale Kiton Biča na Floridi. Voda je bila duboka samo 1,5 metar.

“Osetila sam da me nešto zgrabilo. Mislila sam da je to bio Ret jer nisam osetila bol niti nešto slično. Ali tada je počela kao da me trese i shvatila sam da je nešto drugo u pitanju. Počela je da mi grize desnu butinu, ja sam je udarala u oko da je skinem sa sebe, a onda je počela da pliva sa mnom još uvek u ustima”, prisetila se Adison.

Njen polubrat Ret opisao je kako je udarao ajkulu dok nije pustila njegovu sestru.

“Čuo sam je kako viče i ona je izronila i odmah sam mogao da vidim rep, samo je sekao napred-nazad. Zgrabio sam je i počeo da je udaram”, ispričao je Ret.

Ret je uspeo da dovede Adison do malog broda, a onda ih je pokupilo veće plovilo koje je primetilo da su u nevolji i odvelo ih do plaže.

Sve vreme se trudio da održi sestru svesnom, dok je policajcu objašnjavao šta se desilo.

“Stalno me je tapkao po licu i govorio da ću biti dobro. A ja sam želela da spavam jer sam bila u šoku i ostajala sam bez svesti jer sam izgubila puno krvi”, dodala je Adison.

Helikopterom je prebačena u bolnicu gde je imala operaciju kako bi joj sačuvali život.

Šest dana nakon prve operacije, Adison je imala operaciju kako bi joj amputirali deo noge iznad kolena. Već sledećeg dana je napravila prvi korak uz pomoć hodalice.

Njihov otac Šejn je rekao da je Ret heroj i da je spasio njen život.

“Da on nije bio tamo, sada bismo bili u mrtvačnici a ne u bolnici. Taj dečak je definitivno heroj”, rekao je njihov otac.

(Telegraf.rs)