Majk Džejms dobija pasoš i nastupaće za ovu evropsku zemlju na Mundobasketu?!

Naturalizacija košarkaša je bila aktuelna tema i u Srbiji prethodnih nedelja uoči objavljivanja spiska reprezentacije Srbije. Stranaca ipak neće biti na spisku Srbije, ali sva je prilika da hoće u selekciji Letonije.

U svom podkastu Donatas Urbonas, prvi čovek portala “Juronjuz” otkrio je da je Majk Džejms blizu dogovora sa savezom ove države.

– Postoje velike šanse da Džejms zaigra za Lwtoniju. Ne sećam se da li je to bilo ove ili prošle godine. Letonija razmišlja da ga povede na Svetsko prvenstvo. Ono što sam ja čuo postoji mogućnost da je neko iz letonske federacije ili neki veteran protiv toga. Ali zasigurno priča je stvarna i postoje razgovori između Letonije i Majka – rekao je Urbonas.

Majk Džejms je trenutno jedan od najboljih igrača u Evropi i nastupa za Monako. U protekloj evroligaškoj sezoni ubacivao je 15,9 poena uz 3,7 skoka i 4,4 asistencije.

Do sada u karijeri nije nastupao niti za jedan nacionalni tim. Pre Monako nosio je opremu Panatinaikosa, Baskonije, Finiksa, Nju Orleansa; Milana, CSKA i Bruklina.

(Telegraf.rs)