Darja Bajić: "Divlji film" je nova selekcija na festivalu filmske režije u Leskovcu

Gost nove epizode video serijala Tanjug Reflektor bila je Darja Bajić iz organizacije Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije LIFFE koji će se održati od 14. do 19. septembra.

Bajić je napomenula da publiku očekuju dobri gosti i odlični filmovi.

“Ove godine uvodimo pored glavnog takmičarskog programa i zasebnu celinu “Divlji film”. Ta celina je doživela potpunu transformaciju sa novim selektorima Urošem Tomićem i Markom Sopićem. Ta selekcija je posvećena našem filmskom velikanu Dušanu Makavejevu. Leskovačka publika će imati prilike da vidi ostvarenja koja podsećaju na opus Makavejeva, nakon njihovih premijera u svetu. Predsednica žirija za dodelu nagrade u toj selekciji biće italijanska glumica Greta Skaki. ” rekla je Bajić.

Ona je istakla posebnu zahvalnost naslednicima Dušana Makavejeva koji su nam ustupili pravo na ime našeg kinematografskog genija.

Pored tog segmenta na festivalu imaćemo i program u kojem predstavljamo reditelje dramskih epizoda mini serija.

“Naš festival je prepoznao nove tendencije kada je u pitanju režija televizijskih serija. Serije danas imaju izuzetnu umetničku vrednost i to naš festival želi posebnom selekcijom da istakne” kaže Bajić.

Prema njenim rečima predsednik Žirija glavnog takmičarskog programa biće slovenački reditelj Damjan Kozole.

“On je drag gost našeg festivala i jako cenjen reditelj u našem regionu. Verujem da veliki broj značajnih reditelja koji dolaze na festival čine našu filmsku smotru unikatnom u ovom delu Evrope, na radost publike” kazala je Bajić.