Na ovo su Ivanjičani čekali 70 godina: Počela rekonstrukcija glavne ulice u ovoj opštini

Nakon višedecenijskog čekanja počela je rekonstrukcija glavne ulice u Ivanjici, a radovi će se izvoditi na potezu od Zelenog venca do Njegoševe ulice.

Sama dužina ulice iznosi 450 metara, a vrednost radova je preko 220 miliona dinara.

Radovi se izvode u tri faze, pa tako prva faza sada neće ometati program ovogodišnje Nušićijade koja počinje u petak, javlja RINA.

– Krećemo sa prvim delom da vidimo koji su to problemi, trudićemo se svi zajedno sa našim meštanima koji imaju razumevanja da uradimo i napravimo jedno gradsko šetalište i možda najlepše u Srbiji. Sama problematika ovde u glavnoj ulici jesu voda i kanalizacija, sve što je urađeno ispod nivoa puta pre neverovatnih 70 godina. Ovo je još jedno od datih i održanih obećanja predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića”, rekao je Momčilo Mitrović, predsednik opštine Ivanjica.

Osim radova u samom centru opštine građevisnke mašine bruje i okolnim selima jer se rade putni pravci od vitalnog značaja za stotine meštana tog kraja.

– Počeli smo da radimo put Grabovica – Bela Crkva – Katići, Straža – Osonica, završen je put Pridvorica – Devići, za dvadesetak dana očekuje se nastavak puta ka Brusniku, krećemo, odnosno završavamo put Savčevići – Kovilje i sama glavna ulica je kruna svega toga, ističe Mitrović.

(Telegraf.rs)