Čime se bavio Prigožinov telohranitelj pre pogibije? Hvalio se luksuzom, prijatelji ne veruju da ga više nema

Avion sa deset putnika srušio se juče na području Rusije, a ruske vlasti su saopštile da je u letelici bio šef Vagner grupe Jevgenij Prigožin, kao i njegov bliski saradnik Dmitrij Utkin.

Osim njih dvojice, u avionu je bilo još pet putnika i tri člana posade.

U letelici je, prema spisku, bio i Tot, odnosno Aleksandar Totmin, koji se na Instagramu redovno hvalio svojim luksuznim životom. U pitanju je ruski bokser koji je bio lični telohranitelj Jevgenija Prigožina.

Tot je rođen 1995. godine u selu Altaiskoje, a tokom školovanja pokazao je interesovanje za boks.

“Saša je bio jedan od mojih prvih polaznika. On je zvanično bio pripadnik ruskin vojnih snaga. Jednom sam ušao na njegov profil i video fotografije iz Moskve i Sankt Peterburga. Sećam se da sam mu poslao poruku da sam ponosan na njega jer sam imao mali doprinos u tome da postane pravi borac”, rekao je on.

Andrej kaže da se čuo sa Totovim prijateljima i porodicom i da se svi nadaju da ovo što je objavljeno nije istina. Njegov trener Andrej Pomazkov ispričao je za medije da je tek nedavno saznao da je Tot bio u obezbeđenju šefa Vagnera.

“On je bio vredan borac. Uvek je bio smiren i vredan. On je bio odmeren i pristojan, stalno se smejao. Nikad ga nisam video iznerviranog”, ispričao je njegov trener.

Podsetimo, Ministarstvo za vanredne situacije Rusije saopštilo je u sredu veče da se u blizini sela Kuženkino u Tverskoj oblasti srušio privatni avion “Embraer Legacy”, koji je leteo iz Moskve za Sankt Peterburg.

U avionu je bilo 10 ljudi, uključujući tri člana posade i, prema preliminarnim informacijama, svi su poginuli. Vođa ruske privatne kompanije Vagner, Jevgenij Prigožin i njen komandant Dmitrij Utkin bili su među deset osoba koje su se nalazile u avionu, potvrdila je ruska Federalna agencija za vazdušni saobraćaj.

(Telegraf.rs)