Državljanka BiH preminula na letu iz Tuzle za Dansku

Na sinoćnjem letu iz Tuzle za Dansku došlo je do incidenta u kojem je starija državljanka Bosne i Hercegovine, sa stalnim boravkom u Danskoj, preminula u avionu, uprkos intenzivnim naporima reanimacije.

Ovu tragičnu vijest je na svom službenom Facebook profilu podijelio Alen Albinović, nekadašnji TV voditelj koji danas živi i radi kao njegovatelj u Danskoj. Albinović je bio prisutan kao svjedok događaja i iz prve ruke je svjedočio naporima da se spasi život putnice.

“Želim se zahvaliti divnoj posadi avio kompanije Wizz Air na letu iz Tuzle za Billund večeras. Učinili smo sve sa aspekta medicinske struke, ali gospođi Miri nije bilo spasa. Nažalost. Doktorica i ja u svojstvu fizioterapeuta i njegovatelja, neprestano smo je pokušavali oživjeti. Sve tehnike smo iskoristili, ali zbog prethodno lošeg zdravstvenog stanja, veoma brzo su se pojavili znaci smrti – plavetnilo na prstima i šakama, kao i hladnoća tijela”, napisao je Albinović u svojoj objavi.

Avion je bio prisiljen napraviti slijetanje u njemačkom gradu Nurnbergu, gdje su prisutni doktori konstatovali da je smrt gospođe Mire nastupila prirodnim putem.