Dodik: Kako je moguće da Milorad Dodik bude kriv, a Naser Orić nije?

Nakon što je predsjednik RS Milorad Dodik optužio sutkinju Suda BiH Jasminu Ćosić-Dedović za pristrasnost, a kao argument je naveo njeno učešće u odbrani zapovjednika Armine BiH Nasera Orića, nižu se reakcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je kazao da se Ćosić-Dedović „davno svrstavala na jednu stranu, onog trenutka kada je bila u timu Nasera Orića.”

– Čuo sam da je bila i u ekipi koja je oslobodila Orića. Ona je bila i u OHR-u. Kako je moguće da Milorad Dodik bude kriv, a Naser Orić nije? Hoćete povjerenje, nema povjerenja. Kako da vjerujemo u pravosuđe kada mnogi svjedoci protiv Orića danas nisu živi – rekao je Dodik.

Na društvenim mrežama se nižu reakcije.

– Jednostavno Naser je vojnik i branio svoj narod časno, a ti si u ratu zaradio nadimak Mile Ronhil. Samo možemo da pretpostavimo zbog čega -da bi sakrio sve marifetluke. Davno sam rekao da ti moraš gurnuti BiH u rat bar jedan dan, to je način – samo je jedan od komentara.

Podsjećamo, Sud BiH je jednoglasno odbio zahtjev za izuzećem Jasmine Ćosić-Dedović.

 

Podsjetimo, Predsjednik bh entiteta Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da sudija Suda BiH Jasmina Ćosić Dedović nije podobna za odlučivanje o tužbi koju je Tužilaštvo BiH podiglo protiv njega i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika RS Miloša Lukića, te da je nemoguće imati povjerenje u tu pravosudnu instituciju.