Počeo protest dela opozicije "Srbija protiv nasilja" u Beogradu

Protest “Srbija protiv nasilja”, 26. po redu u Beogradu, a u organizaciji dela opozicije, počeo je ispred Skupštine Srbije u Beogradu .

Učesnici protesta kretaće se takozvanom “medijskom rutom“ – Dečanskom ulicom, Makedonskom i Svetogorskom ulicom do RTS-a, najavili su organizatori.

Na protest su došli kandidat proevropske opozicije za gradonačelnika Beograda Vladimir Obradović, kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović, poslanik “Zajedno” Đorđe Miketić, lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta, predsednik Demokratske stranke Zoran Lutovac, poslanik DS Srđan Milivojević, predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić. Učesnici protesta, kako su najavili organizatori, kretaće se Dečanskom, Makedonskom i Svetogorskom ulicom do zgrade Radio televizije Srbije (RTS) u Takovskoj ulici.

Organizatori protesta su poslaničke grupe Pravac Evropa, Demokratska stranka, Moramo-Zajedno, Zeleno-levi klub i Narodni pokret Srbije-Ekološki ustanak-Novo lice Srbije.

Organizatori protesta saopštili su u petak da su se dogovorili o zajedničkom nastupu na predstojećim izborima, koji se očekuju 17. decembra. 

(Telegraf.rs)