Održan narodni skup "Branimo Srpsku" u Istočnom Sarajevu: "Grad heroj, koji je uvek znao da prepozna opasnost"

U Istočnom Novom Sarajevu je večeras održan narodni skup “Branimo Srpsku”, kojem je prisustvovalo nekoliko hiljada ljudi.

Srpska članica Predsedništva BiH Željka Cvijanović poručila je da je Srpsko Sarajevo grad heroj, navodi Tanjug.

Srpsko Sarajevo je grad heroj, koji je uvek znao da prepozna opasnosti i kad se treba staviti u funkciju zaštite Srpske. Srpsko Sarajevo je onaj grad koji pokazuje da se nećemo nikada umoriti od ljubavi za Republiku Srpsku i da nam nikada neće dosaditi da branimo njene interese. Nećemo dozvoliti da nam ponižavate institucije, dosta ste se iživljavali nad njima. Pokazali ste kako i šta mislite, a mi smo isto tako nekoliko puta rekli, a sada smo odlučni da nećemo više da trpimo nepravdu”, poručila je Cvijanovićeva, prenosi RTRS.

Predsednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković dodao je da je čast biti na ovakvom skupu i ovom mestu.

Oni koji napadaju Srpsku i njene institucije se plaše ove slike, vas i naroda Srpske. Odavde se šalje poruka slikom. Dovoljno nam je naneto zla. Ne smemo izneveriti one koji su dali živote za Srpsku, ne smemo izneveriti našu Republiku. Niko nema pravo, bio na vlasti ili u opoziciji da ne položi račun njima, koji su svoje živote dali da bi mi danas uživali slobodu”, rekao je Višković.

Gradonačelnik Istočnog Novog Sarajeva Ljubiša Ćosić rekao je da je BiH nedovršena država.

 

“Danas kad se u FBiH govori loše o Srpskoj, svi su jedinstveni, svi su za to da se umanji nadležnost Republike Srpske, njenih opština i gradova, svega onog što predstavlja to za šta su dati životi. Danas kad Srpska kaže da ne damo institucije, ljude koji vrše funkcije u određenim institucijama, oni kažu da želimo sukob i plaše nas nekim oružjem. Da li je dizanje tenzija zaštita institucija Srpske? Mi smo narod mira, ovde nema sukoba“, istakao je Ćosić.

On je naglasio da je Republika Srpska u temeljima Istočnog Sarajeva.

Skupu su prisustvovali ministri u Vladi RS, narodni poslanici, srpski predstavnici u zajedničkim institucijama BiH, čelnici grada Istočno Sarajevo i opština u sastavu ovog grada.

(Telegraf.rs)