BiH daje Markoviću 1,5 miliona KM za zgradu u Podgorici

Kako je naglašeno, opšta svrha kupovine zgrade je unapređenje rada Ministarstva vanjskih poslova kroz rješavanje pitanja trajnog smještaja DKP BiH  svijetu prenosi capital.ba.

Podsjetimo, priča oko kupovine navedenog objekta započela je još 2020. godine, ali sada je precizirano na kojoj lokaciji i koju zgradu će kupiti Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

Navedeno je da je Komisija izvršila pregled raspoloživih nekretnina koji odgovaraju potrebama smještaja diplomasko-konzularnog predstavništva BiH u Crnoj Gori, te jednoglasno dala prijedlog Savjetu ministara za kupovinu objekta koji se nalazi na adresi IX Crnogorske brigade broj 140 po ponuđenoj cijeni od gotovo 1,5 milion KM.

Prema zvaničnim podacima kao vlasnik objekta i pratećeg zemljišta na lokaciji na kojoj je Ministarstvo vanjskih poslova BiH odlučilo da kupi objekat se vodi izvjesni Miomir Marković. Poznati crnogorski biznismen i političar takođe se zove Miomir Marković, ali nismo uspjeli potvrditi da li se radi o istoj osobi, odnosno da li je upravo on vlasnik zemljišta i objekta u kojem će biti smješteno diplomatsko konzularno predstavništvo BiH u Podgorici.

U Odluci je istaknuto da objekat odgovara zahtjevima diplomatsko-konzularnog predstavništva BiH u Podgorici i to prema kriterijumima reprezentativne lokacije, kvaliteta gradnje, kao i da objekat zadovoljava sigurnosne uslove – samostojeći objekat sa okućnicom.

Takođe, objekat, prema njihovim riječima predstavlja trajno rješenje u pogledu funkcionalnosti prostora i osigurava potpune uslove za useljenje u punom kapacitetu, odnosno da se sva potrebna prilagođavanja izvrše u okviru predviđenih sredstava i bez dodatnih finansijskih izdataka iz Budžetu Ministarstvu vanjskih poslova BiH.