Mihajlo Pavić, domaćin manifestacije "Srpski dan mode" u Parizu, o utiscima u "gradu svetlosti" za Ona.rs

Nakon kraće medijske pauze, poznati televizijski novinar i voditelj Mihajlo Pavić otputovao je u Pariz na nekoliko dana kako bi bio domaćin tradicionalne modne manifestacije „Srpski dan mode“, koja je ove godine bila posvećena liku i delu velikog srpskog naučnika i pronalazača Nikole Tesle.

Uzbudljiva revija pod nazivom „Tesla fashion“, autorke Vesne De Vinče, ponudila je raznovrsna dizajnerska rešenja inspirisana životom i brojnim dostignućima briljantnog srpskog naučnika, a kroz spektakularno veče prisutne je vodio upravo Pavić, kog smo prethodnih godina često mogli da vidimo u ulozi voditelja različitih modnih događaja.

Poziv je usledio nakon što je Pavić prošlog meseca objavio veliki intervju sa Santom Versačeom, rođenim bratom čuvenog italijanskog kreatora Đanija Versačea, tokom njegovog boravka u Beogradu povodom promocije knjige „Braća: jedna italijanska porodica“.

– Veliko je zadovoljstvo kada dobijete poziv da budete domaćin tako velikog modnog događaja kao što je „Srpski dan mode“ koji ima za cilj promociju srpske kreativnosti i kulture. I to u Parizu, koji, kao što znate, predstavlja jedan od najuticajnijih modnih centara. Ovogodišnja revija bila je posvećena srpskom geniju, bez kog bi i čuveni „grad svetlosti“, danas verovatno bio u mraku. Kao zaljubljenik u modu i novinar sa dugogodišnjim iskustvom praćenja modnih događaja, ovo je bilo izuzetno dragoceno iskustvo za mene – započinje priču Pavić i dodaje:

– Kroz svaki angažman u svetu mode, da li kroz posao novinara, voditelja ili PR-a, imao sam priliku da sarađujem sa neverovatno kreativnim ljudima, briljantnim umovima, što me pokreće da budem bolja verzija sebe u ličnom i profesionalnom smislu.

Revija pod nazivom „Tesla Fashion“ ove godine održana je u velelepnoj rezidenciji ambasadorke Srbije Ane Hrustanović, a sam događaj okupio je brojne francuske političare, ambasadore, članove kraljevskih porodica, novinare svetskog renomea, ali predstavnike sprskog rasejanja.

– Po mom mišljenju, velika je privilegija, pa čak i kuriozitet, održati reviju u rezidenciji srpskog ambasadora. Luksuzna palata nalazi se u samom srcu francuske prestonice, iz čije bašte se pruža pogled na Ajfelovu kulu što dodatno oplemenjuje celokupan ambijent. Posebno uveče, kada je spektakularno osvetljena. U potpunosti razumem zašto mnogi ovo zdanje smatraju jednom od najlepših srpskih rezidencija u svetu – prepričava Pavić.

Kroz jedinstvene izazove i specifičnosti svakog modnog događaja, Pavić deli svoje iskustvo koje prati njegov veoma uzbudljiv i dinamičan voditeljski poziv.

Biti voditelj ne znači samo informisati publiku, već i prenositi emocije i energiju događaja, stvarajući jedno sasvim autentično iskustvo. Takođe, rad sa različitim ljudima, uključujući dizajnere, modele i ostale stručnjake u industriji, pružio mi je priliku za sticanje novih prijateljstava, razmenu ideja i učenje o različitim aspektima modne umetnosti. Svaki događaj je jedinstven, sa svojim specifičnostima i izazovima, što čini moj posao dinamičnim i uzbudljivim – rekao je za naš portal poznati voditelj i zaključio da će celokupno iskustvo, od kreacija domaćih dizajnera do impozantne lokacije, ostaviti neizbrisiv trag u njegovom sećanju.

Pariskoj publici predstavila su se četiri etablirana domaća modna dizajnera Bata Spasojević, Mladen Milivojević Baron, Dejana Milosavljević i Jelena Mandić prikazala su autentične kreacije inspirisane Teslinim likom i delom.

(Ona.rs)