Najavljena promocija knjige Danice Marinković "Sudija u ratu i miru -sluga pravde-svedok rata i mira“

U organizaciji Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji iz Banja Luke u Akademiji nauka i umetnosti u Banja Luci 7.decembra biće održana promocija knjige “Sudija u ratu i miru- sluga pravde – svedok rata i mira“, autora bivšeg istražnog sudije iz Prištine Danice Marinković.

Danica Marinković istražni sudija slučaja Račak u knjizi predstavljenoj krajem oktobra u Moskvi do detalja je opisala slučaj Račak koji je „po neistinitom izveštaju Vilijama Vokera šefa posmatračke misije OEBS-a na Kosovu i Metohiji“,kako ona kaže, bio povod bombardovanja bivše SRJ.

„Slučaj Račak“, kako je za Telegraf.rs kazala, presedan u mnogo čemu je uzrokovao, od tada pa do danas ,tešku životnu i političku situaciju Srba na Kosovu i Metohiji kao i po sve sveukupan srpski narod.

Ona je izrazila veliku zahvalnosti Banjalučkom Odboru što će njena knjiga „s razlogom“prvo biti promovisana u Repubici Srpskoj.

Na promociji uz autora kako je najavljeno o situaciji na Kosovu i Metohiji govoriće predsednik Odbora za pomoć Kosovu i Metohiji Milorad Arlov i generalni direktor IP “Rad” iz Beograda Nebojša Nikolić.

Promociji će pisustvovati Prof. Dragan Vukasović sa Nezavisnog univerziteta iz Banja Luke koji živi u Subotici ,rođen u Đakovici i autor pesme “Šta je srpsko, to se srpki zove” koju će na otvaranju promocije otpevati Dejan Anđelković iz Subotice.

(N.Z.)