Ovo je video snimak zbog kojeg je uhapšen Amir Pašić Faćo

Tokom noćnih sati lišen slobode je opasni sarajevski kriminalac Amir Pašić zvani Faćo.

Oko 00:10 pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo, po nalogu Tužilaštva Kantona Sarajevo, uhapsili su osobu koja je u prošlosti redovno punila vijesti iz Crne Hronike.

Kako saznajemo lišen slobode je zbog ugrožavanje sigurnosti drugih osoba, upućivanja prijetnji preko društvene mreže TikTok. Prvo je sproveden u PU Logavina, a onda po nalogu nadređenih osoba, sproveden u Odsjek za zadržavanje. Određen mu je pritvor od 24h.

On je na društvenoj mreži TikTok prijetio jednom od sudija Općinskog suda u Sarajevu. U pitanju je sudija Tin Bektašević kojem je ovaj opasni kriminalac prijetio preko TikToka. Crna-Hronika donosi vam snimak tog video klipa.

 

Oglasio se i MUP Kantona Sarajevo o navedenom događaju

Dana 21.11.2023. godine u 00,10 sati u ulici Zelenih beretki, općina Stari Grad Sarajevo, na osnovu raspisane operativne potrage, policijski službenici PU Stari Grad lišili su slobode A.P., rođen 1971. godine u Sarajevu, gdje je i nastanjen, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo Ugrožavanje sigurnosti /član 183. stav 2. FBiH/.

(VIDEO) Uhapšen opasni momak Amir Pašić Faćo

Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, 52-godišnjak je predat u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Crna Hronika BiH (@crnahronikabih)