Program kulture i umetnosti: RTS 3 u nedelju slavi 15 godina postojanja

U nedelju, 26.11. RTS 3 Program kulture i umetnosti slavi jubilej – 15 godina emitovanja.

Tokom petanest godina postojanja, RTS 3 predstavlja jedno od medijskih obeležja kulture i umetnosti, uvek pružajući publici autentično iskustvo.

Tokom vremena, nekada program RTS digital, danas RTS 3, postao je sigurno utočište za sve one koji traže izuzetne kulturne sadržaje. RTS 3 je uspeo da prenese širok spektar umetničkih izraza, doprinoseći obrazovanju publike i podstičući dijalog o važnosti kulture u društvu.

Čitavu dekadu i po, kao celodnevni program specijalizovan za kulturu i umetnost, RTS 3 je svedok različitih umetničkih trendova, od klasične muzike do savremenog performansa, od pozorišne umetnosti do književnih publikacija uvek prenoseći publici aktuelna dešavanja iz brojnih i raznolikih svetova umetničkih stvaralaca.

Uz podršku angažovanog tima RTS 3 je postao platforma koja povezuje umetnike sa publikom, gradeći pri tom mostove između različitih umetničkih disciplina. Neosporna je njegova uloga u očuvanju tradicije i kulture, ali i podrška savremenom stvaralaštvu.

RTS 3 nas povezuje kroz umetnost!

Dr Tatjana Ćitić, Sektor za razvoj i nove poslove:

“Starteški, ovaj televizijski kanal je u poslednjih petnaest godina razvoja elektronskih medija u Srbiji imao veoma značajnu ulogu. On je tehničko-tehnološki i programski prvenac, čiju su dvostruku misiju mnogi

prepoznali. U vreme analognog emitovanja TV programa u Srbiji, to je bio prvi eksperimentalni digitalni program, i prvi TV kanal u “wide screen” formatu slike. Kako tada, tako i danas, RTS digital, kasnije RTS 3, je jedini celodnevni program na ovim prostorima koji donosi prevashodno najkvalitetnije domaće i strane programske sadržaje iz kulture i umetnosti i kao takav ima svoju vernu publiku, koja se vremenom

uvećavala i, prema reakcijama na društvenim mrežama, rekla bih podmlađivala. Nažalost, u nekim kablovskim sistemima ovaj program nije na daljinskom upravljaču u grupi nacionalnih kanala, iako ima nacionalnu pokrivenost kroz digitalnu zemaljsku mrežu To će se, nadamo se, promeniti primenom novog Zakona o elektronskim medijima.”

(Telegraf.rs)