San Marino napravio istorijski rezultat, uprkos 10 uzastopih poraza

Fudbalska reprezentacija San Marina nije se proslavila na kvalifikacijama za Evropsko prventstvo 2024. u Nemačkoj, pošto je završila sa svih 10 poraza. Postigavši pogodak u poslednje tri utakmice napravio je istorijski rezultat koji nikad ranije nisu uspeli da urade.

Nakon domaćeg poraza 1:2 od selekcije Danske, te izgubljene utakmice 1:3 u Kazahstanu, usledio je domaći susret protiv Finske ali sa radosnim završetkom uprkos porazu.

Finska je vodila 2:0 sve do 97. minuta, ali je tada San Marino uspeo da napravi istorijski uspeh, i na trećoj utakmici za redom postigne pogodak. U 97. minutu jedanaesterac je realizovao Berardi čime je krenulo veliko slavlje te reprezentacije.

Opšte oduševljenje započelo je tada među igračima na terenu, selektora sa stručnim štabom i navijačima. San Marino je kvalifikacije za EURO 2024 završio sa razlikom golova 3-31. Uprkos tome ta tri gola bila su dovoljna za opšte slavlje kako igrača, tako i navijača.

San Marino je u svojoj istoriji odigrao 194 utakmice i samo je u jednoj pobedio. To je bilo na prijateljskom meču protiv Lihtenštajna 2004. godine. Samo osam puta nije pobeđen, a najveći rezultat je remi protiv Turske 1993. godine.

(Telegraf.rs)