Veliko srce u šampiona: Mesi prodaje šest dresova sa SP, a preko 10 miliona šalje na posebnu adresu

Lionel Mesi je jedan od najboljih fudbalera ikada i kao takav privlači izuzetno puno medijske pažnje, navijači ga obožavaju i svaki njegov potez pomno prate.

Prethodne zime je na Svetskom prvenstvu u fudbalu napravio uspeh koji je zapečatio njegovu karijeru kao, verovatno, najuspešniju, tako što je osvojio to takmičenje.

Sada pokazuje i svoju ljudsku stranu, pa je odlučio da šest dresova sa tog prvenstva proda na aukciji i da taj novac donira dečijoj bolnici.

– Šest majica Svetskog prvenstva. Jedna aukcija. Danas moji prijatelji najavljuju aukciju za šest majica koje sam nosio tokom Svetskog prvenstva u Kataru, uključujući i moju majicu iz finala. Postavite svoje ponude od 30. novembra do 14. decembra. Deo prihoda od aukcije biće doniran projektu UNICAS, koji vodi dečja bolnica Sent Džon de Deu u Barseloni, kako bi se zadovoljile potrebe dece koja pate od retkih bolesti – napisao je Mesi na svom Instagram nalogu.

Cene majica se procenjuju na oko 10 miliona dolara i nosio ih je u duelima protiv Saudijske Arabije, Meksika, Australije, Holandije, Hrvatske i Francuske.

(Telegraf.rs)