“Muž mi je zaprijetio da će naći drugu ako ne smršam – Zato sam smršala, i našla drugog”

“Muž mi je zaprijetio da će naći drugu ako ne smršam – Zato sam smršala, i našla drugog”

Niko vam nije obećao da će vaš partner izgledati dobro za 10, 20 godina. Život piše svoje priče i različito utječe na svakog pojedinca. Udebljao me i mužu je to smetalo.

 Nije debljina od 200, 300 kilograma, ali dostigla sam zabrinjavajuću težinu od 90 kilograma. Uvijek sam bila krupna, ali ne toliko da mi je masnoća visjela, kilogrami su se uvijek lijepo raspoređivali. Ali mom se suprugu to očito nije svidjelo.

Dok smo se spremali za rođakovo vjenčanje, jedva sam ušao u ljubičastu haljinu i imao sam osjećaj da će mi eksplodirati, ali srećom sve je prošlo u redu – zbog ljepotice vrijedi izdržati malo srama, zar ne? Tog dana me neprestano vagao i zahtijevala sam da kaže šta se događa.

 Mislila sam da je prihvatio moj izgled od prvog dana jer nikad nisam bila savršena mršava. Tada je izgovorio rečenicu koja je promijenila naš odnos u braku iz korijena, da to može učiniti samo jedna rečenica. “Vrijeme je da izgubite kilograme, pogledajte kako izgledate i pogledajte druge žene. Mogao bih vas zamijeniti boljim. ”

Dok je zadržao podmukli osmijeh na licu, izgovarajući sve te uvrede, osjećao sam se kao zadnja rupa u fruli. Ništa me u životu nije tako povrijedilo. To nije bila šala, stvarno je tako mislio. Ostatak večeri primijetio sam kako odmjerava druge žene, pa čak i koketira s njima.

Zamolio sam ga da to ne čini, na što je on rekao da nije on kriv što sam debela i niko me neće gledati. Bila je to kap u punoj čaši. Pokupio sam stvari, pozvao taksi i otišao do roditelja. Nakon pet godina braka odlučio sam da korenito promijenim svoj život.

Počela sam vježbati, jesti bolje i više se posvetiti sebi i svojoj unutrašnjoj sreći. Upravo je tog dana na vjenčanju pronašao novu ženu, a ja sam pronašao drugog muškarca koji mi je pomogao da istrajem u svojoj djeci i u želji da budem bolja verzija sebe.

 Možda će me neki pogrešno razumjeti, pa će reći “zašto si, pobogu, napustio muža zbog jedne neslane šale”. Ne, to nije bila neslana šala.

Već je imao namjeru da me zamijeni drugom, samo je tražio izgovor za to, i želio je da ispadne kao da sam ja kriv, da se ispostavi da je moja pretilost kriva jer je jadan morao pronaći drugu ženu.

 Da je pravi muškarac, rekao bi to na lijep način i ponudio mi pomoć u procesu, kao što je to učinio moj sadašnji suprug, ali on je to odlučio ucjenom i na ružan način.

I nisam od onih žena koje će se tješiti da on nije tako mislio, da sam sve to zamislila u svojoj glavi – NE! Kad pored sebe imate kretena koji će vam reći takve stvari, znajte da umanjujete svoju vrijednost.

PODIJELI: