Connect with us

Uncategorized

Nekad sam siromašna sav novac trošila na djecu – A oni sad bogati ni dinar na mene: Priča bake

Nekad sam siromašna sav novac trošila na djecu – A oni sad bogati ni dinar na mene: Priča bake
Foto: Flickr.com. by Dru Bloomfield  is licensed under CC BY 2.0

Priča jedne usamljene bake ražalostila je mnoge. Nažalost, njena priča je realna priča današnjeg svijeta.

Prije su bila drugačija vremena sine moj. Nije se imalo mnogo para, a taj novac koji se imao više se cijenio… veću je vrijednost imao. Tada nije bilo toliko važno kako žene izgledaju kao što je danas. Godinama smo nosile tri haljine koje smo imale.

Nismo marili puno o gardeobi niti pomadicama. Bilo nam je bitno da imamo novac za djecu i za hranu. Ono malo novca što smo imali odlazilo je većinom na djecu, a na nas roditelje ono što ostane iza njih. Njihova sreća je bila važnija od svega.

Image by Valter Cirillo from Pixabay

Sreća, uspjeli smo ih školovati i odgojiti tako da vode normalne živote. Nažalost nisu odrasli u ljude kakvi smo mi bili. Nama su naši roditelji bili svetinja. Nažalost, rano smo ih izgubili, ali da su duže poživjeli bili bi nam važni poput sopstvene djece.

Danas je sve drugačije. Djeca ne shvataju koliko su roditelji važni. Smatraju da su rođeni kako bi otišli od kuće i živjeli svoj život. Drago mi je što su se moja djeca ostvarili u životu. Imaju sjajnu karijeru i sjajne zarade. Ali slagala bih kad bih rekla da me ne dotiče što me ne obilaze često.

Rijetko kad mi uzmu kakav poklon ili pošalju novac. Nikada ništa nisam tražila od njih, nisam im željela biti teret. Ali neke stvari bi morali sami shvatiti. Kao na primjer da ja živim sama i da imam minimalna primanja sa kojima teško da iko može preživjeti.

Image by Gerd Altmann from Pixabay

Ali eto, takav ti je moj život. Živim sama i čekam tako sa vremena na vrijeme da mi svrate moja djeca. Njima su dani prekratki da bi me posjetili, a moji su tmurni i predugi. Nekad sam siromašna sav novac trošila na djecu, a oni sada bogati ni dinar na mene. Nikada ne znaš kakva ćete budućnost zadesiti.

Advertisement

Izvor: pult24.info

Credit featured image: Flickr.com. by Dru Bloomfield  is licensed under CC BY 2.0 -Photo is edited, cropped and resized.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.