Connect with us

Uncategorized

Nije sramota biti domar ili živjeti sa majkom u 40-toj: Psiholog objašnjava šta je neuspjeh

Nije sramota biti domar ili živjeti sa majkom u 40-toj: Psiholog objašnjava šta je neuspjeh
Fashion photo created by freepik – www.freepik.com

Donosimo tekst poznatog ruskog psihologa Mihaila Labkovskog na temu šta je to životni neuspjeh.

Mnogi ljudi misle da je neuspjeh raditi kao domar ili živjeti s mamom u dobi od 40 godina. Ili sa 45 godina biti sam bez supružnika i djece, okružen mačkama. Neuspjeh i sramota ne izgledaju tako. Želite li da vam kažem šta je zapravo neuspjeh?

Photo by Marcus Aurelius from Pexels

Neuspjeh je kada provodiš dane živeći kako ne želiš. Neuspjeh je raditi najbolji mogući posao, ali mrziti ga. Udati se za najinteligentnijeg, najperspektivnijeg i najljepšeg muškarca, ali živjeti nesrećno pored njega.

To je poput brojanja kalorija svaki dan – zbog preopterećenja ne uživate u stvarima koje vas okružuju. To je kad cijeli život maštaš da napišeš roman, a suviše se bojiš da nastaviš započeto i da stigneš bar do drugog poglavlja.

To je kad živiš s nekim ko te voli, razumije i brine o tebi, a ti maštaš o komšiji. To je kad bi dijete samo da se igra, a ti bi da te svi ostave na miru. To je kao da sanjate o doručku s kroasanom dok listate časopis, ali umjesto toga jedete smeće od hrane trčeći da stignete na posao.

To je kao da sanjate svaki dan da će se sve promijeniti, ali ništa ne radite po tom pitanju. To je ono što ja nazivam neuspjehom – Izjavio je čuveni psiholog Mihail Labkovski.

Izvor: pult24.info

Advertisement

Credit featured image: Fashion photo created by freepik – www.freepik.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.