Connect with us

Uncategorized

Nikada ne žalite što starite… To je privilegija koja je mnogima uskraćena

Nikada ne žalite što starite… To je privilegija koja je mnogima uskraćena
Foto: freepik.com

Starenje je privilegija, umjetnost, dar. Nakupljanje sijedih vlasi, povlačenje stranica s kalendara i slavljenje rođendana uvijek bi trebali biti razlog za sreću. Te stvari definiraju sve što znači biti ovdje.

Život ima osebujnu tendenciju da nam s vremena na vrijeme ispadne iz ruke, zbog čega se pojavljuju bore na licu, a bolovi i strahovi se pojavljuju tako često. Ali sve je to odraz života, nešto na što se možemo ponositi.

Moramo biti zahvalni na „moći“ da ostarimo jer nam omogućuje da podijelimo više trenutaka s ljudima koje najviše volimo. Možemo uživati ​​u životnim zadovoljstvima, osmijehom izgraditi bolji svijet svojom prisutnošću.

Foto: pixabay.com

Bore nas podsjećaju na mjesta gdje su bili osmijesi

Bore su iskren i lijep odraz starosti koji se mjeri osmijehom na našim licima. Kad se počnu pojavljivati, daju nam na znanje da je život prolazan. Kao posljedica toga, često se osjećamo uznemireno i neugodno, kada bi zapravo trebali biti sretni. Kako je moguće da budemo toliko tužni zbog mogućnosti da budemo živi?

Bojimo se da kad ostarimo gubimo sposobnosti, o starosti razmišljamo poput kazne na jedan ponižavajući način. Na isti način, starenje nas tjera da se osvrnemo i upitamo što smo sve radili.

Zahvalite se za svaku završenu godinu

Advertisement

Trebamo biti zahvalni životu za priliku da ostanemo ovdje i imamo sposobnost i svijest za uživanje u svakodnevnom životu. Kakav je smisao toga da budemo tužni i žalimo se zbog mogućnosti? Nije li istina da dajemo sve što je potrebno za one koje smo izgubili? Zašto se ne veselimo životu i prestanemo skrivati ​​svoje putovanje?

Starenje bi trebalo biti izvor sreće. Svaki dan znači 1440 minuta novih opcija, prekrasnih misli, stotina nijansi u našim osjećajima. Svaka sekunda daje nam mogućnost da iskusimo i iskoristimo sve mogućnosti koje pruža naše okruženje.

Svaka godina je medalja, prilika da njegujemo uspomene, da izgradimo svoje trenutke. Želja da i dalje ispunjavate svoje snove, sekunde, minute, sate, dane, mjesece, godine ne smije nestati… I prije svega, budite u mogućnosti da svoj rođendan proslavite među bližnjima. Tada se zaista osjećamo sretno.

KOLIKO MI JE GODINA?

U dobu sam u kojem se stvari čine mirnijima, ali sa zanimanjem nastavljam rasti. Ja sam u dobu u kojem prstima mogu dodirnuti svoje snove, a moje željeno razmišljanje postaje nada. Ja sam u dobu u kojem je ljubav ponekad ludi plamen, vatra želje i strasti. Drugi put je utočište mira, poput zalaska sunca na plaži.

Koliko mi je godina? Ne trebam to obilježavati brojem, jer želje koje sam ispunio, suze koje su padale tijekom putovanja kad sam vidio svoje slomljene nade … Vrijedne su mnogo više od toga.

Zašto je važno ako navršim dvadeset, četrdeset ili šezdeset? Sve što je važno je dob koju osjećam. Ja sam doba koje trebam biti da bih mogao živjeti slobodno i neustrašivo. Da nastavim bez straha na putu, sa sobom donosim iskustvo koje sam stekao i snagu svojih želja.

Advertisement

Koliko mi je godina? Koga briga! Dosta sam star da izgubim strah i radim ono što želim i što osjećam.

-José Saramago-

Između djetinjstva i odrasle dobi život se odvija u trenu Nemoj se žaliti. Život je dar u kojem nemamo svi privilegiju uživati. To je trzaj uzdisaja, spoticanja, zadovoljstava, učenja i patnje. Zbog toga je sam život divan.

I to je razlog zašto je ključno iskoristiti svaki trenutak, učiniti ga svojim, osjetiti sreću. Čuvanje mladosti je umjetnost koja se sastoji od toga da život u vašim godinama učinite važnijim od brojem godina u vašem životu. Ukratko, što vašem postojanju daje smisao.

Nije toliko važno to što imate sijede dlake i bore ili ako vaše tijelo svakog jutra traži primirje. Ono što je uistinu relevantno je rast, jer na kraju ipak svi ostarimo, a neki ostanu mali.

Source featured image: Love photo created by prostooleh – www.freepik.com

Izvor: pozitivanstav.com

Advertisement
Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.