Connect with us

Uncategorized

Pismo bivšem mužu: Hvala ti što si me ostavio, pokazao si mi da zaslužujem bolji život

Pismo bivšem mužu: Hvala ti što si me ostavio, pokazao si mi da zaslužujem bolji život
Photo by BRUNO EMMANUELLE on Unsplash

Često se ljudi kad se razvedu s ogorčenjem prisjećaju supružnika, ali jedna žena, koja je tokom razvoda od supruga prošla kroz vrlo teške trenutke, uspjela je pronaći izuzetno važnu pouku iz svega.

Na kraju je shvatila da joj je taj razvod samo popravio život. Zahvalnost mužu izrazila je kroz pismo koje mu je poslala. „Dragi moj, bivši. Danas je petnaest godina otkako smo se razveli.

Ne pišem ti zato što mislim na tebe ili što mi nedostaješ već zato što želim da ti zahvalim što si mi popravio život onog dana kada si otišao.

Photo by Yan Krukov from Pexels

Želim da ti zahvalim na sljedećim stavkama: 1. Hvala ti što si me naučio da sam dovoljna jaka da se izborim sa svim nedaćama – SAMA! 2. Hvala ti što si me naučio da mogu popraviti sve sama i da mi za to ne treba muškarac, niti bilo ko drugi.

3. Hvala ti što si me naučio da odgovorim žustro svakome ko se prema meni ophodi bezobrazno i autorativno. 4. Hvala ti što si me podstakao da se više brinem o svome tijelu ili izgledu. Sa tobom sam bila zapuštena jer mi je bilo bitnije da hranim tebe i djecu nego da brinem o sebi.

Photo by Grustock from Freepik.com

Sada sam sebi na prvom mjestu. 5. Hvala ti što si mi pomogao da shvatim da imam hrabrosti ponovo da vozim auto. Do sada sam se oslanjala na tebe da me voziš, a sumnjala u svoje vozačke sposobnosti. Sada sam 100% sigurna da vozim odlično i činim to svaki dan.

6. Hvala ti što si me naučio da trebam imati svoj novac. Bilo je sjajno sjediti kući i ne raditi ništa, oslanjajući se na tebe. Ali je još sjajnije kad zarađujem svoj novac i raspolažem sa njim kako ja želim. 7. I poslednje, nešto na čemu sam ti najviše zahvalna – Hvala što si me ostavio!

Advertisement

Hvala što si pronašao duplo mlađu, novu djevojku! Da nisi to učinio ja bih i dalje bila zapuštena očajna žena, koja nema svoj dinar, koja brine o svim drugima a samo ne o sebi, koja ne zna ništa sama uraditi i zavisi od drugima. Hvala ti što si mi pomogao da postanem savršena žena! Ne bih to bila da sam ostala sa tobom!

Izvor: pult24.info

Credit featured image: Photo by BRUNO EMMANUELLE on Unsplash

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.