Connect with us

Uncategorized

Postoje izuzeci – evo u kojim situacijama ne morate poštovati crveno slovo!

Postoje izuzeci – evo u kojim situacijama ne morate poštovati crveno slovo!

Postavlja se pitanje kako zapravo treba ispoštovati crveno slovo, s obzirom na to da mnogi vernici nemaju luksuz da sede kući i ne rade ništa taj dan.

Kako otići na radno mesto?

Zakonom o radu svakako bi trebalo predvideti da se na crvena slova ne radi. Ali nije tako. Zapravo malo je onih koji su uopšte blagosloveni slobodnom nedeljom i slobodnim danima.

Ranije ste možda mogli da odete kod lekara i da otvorite bolovanje, pa sedite u kući i odmarate i ne rizikujete gnev Boga i svetaca odlaskom na posao, međutim to danas svakako nije slučaj. 

Šta kaže crkva? 

Mišljenja su podeljena, kako među ljudima, tako i među sveštenicima. Neki idu toliko daleko da ništa ne rade na crveno slovo, čak se ni ne kupaju. Takođe, postoje i drugačija mišljenja, pa tako neki sveštenici kažu da živimo u modernom vremenu i da se njemu moramo prilagoditi, pa su tako neki poslovi dozvoljeni. 

Na crveno slovo treba se posvetiti Bogu i porodici, sasvim je normalno obavljati svakodnevne poslove pa i uključiti nekrštenu mašinu. Naravno, apsolutno možete da preskočite da kosite travu na Uskrs ili krečite na .

Advertisement

Sve ono što nije deo svakodnevnih aktivnosti ne mora da bude deo ni crvenoslovnih praznika. Na crveno slovo treba ostaviti teške poslove i otići u crkvu na liturgiju, pišu .

r

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.