Zlostavljani pas je izgubio svaku nadu za bolji život, no pogledajte šta se desilo kada je udomljen


Bio je u užasnom stanju i jedva je preživio.

Pas Ben koji je prije bio zlostavljan pokaže nevjerovatnu promjenu izraza lica kada ode iz azila u topli dom pun ljubavi. Iako je u početku video jako tužan i teško ga je gledati, on nam pokazuje da pomoću ljubavi, čak i životinje koje su preživjele nevjerovatnu traumu mogu naučiti da ponovno vjeruju čovjeku.

Nakon što je Ben spašen iz kuće u Jones County, Mississippi, nije znao da će ikada ponovno dobiti priliku za dobar život. On je na početku sjedio potišten u boksu, gledao je samo svojim velikim tamnim i tužnim očima, jedva da je treptao, te je bio jako tužan i preplašen. Radnici su rekli da ako stavite ruku na njega možete da osjetite svaki pršljen, svako rebro i njegove kukove. Bio je u užasnom stanju i jedva je preživio.

Ipak oni su vjerovali da će on pronaći porodicu koja će ga neizmjerno voljeti i brinuti se o njemu. Prije nego što su odlučili da ga udome, on je bio kod radnika iz azila koji mu je pomagao da se oporavi emocionalno, mentalno i fizički.

 

Na kraju videa možete ga vidjeti kako leži u udobnoj dekici, u toplom domu sa radnikom koji ga mazi. Iako je ispred njega dug put, promjena njegovog pogleda dokazuje kako se on sada osjeća puno bolje.