Connect with us

Uncategorized

Savjeti bake za srećan brak: “Pokorna žena upravlja muškarcem a da on to i ne primjeti”

Savjeti bake za srećan brak: “Pokorna žena upravlja muškarcem a da on to i ne primjeti”
Image by ijm2000 from Pixabay

Biti pokorna supruga ne znači biti sluga ili robinja. To je žena kojoj je sreća njenog muža jako bitna.

Pokorna supruga uvijek podržava odluke svog supruga i motiviše ga da bude bolji. To njenog muža ne čini tiraninom i ne znači da se ne mogu savjetovati prije donošenja važnih odluka. U nek im stvarima možete čak i nadmašiti svog supruga.

Ali to nije razlog da ga ne poštujete ili da se smatrate boljim od njega. Ako se supruga neprestano bori za ravnopravnost u porodici, rizikuje da upropasti brak. U stvari, kada je supruga pokorna, ona nesvjesno kontroliše muškarca i on postaje pokoran a da to i ne zna.

Image by Terri Cnudde from Pixabay

5 blagodati poslušnosti: dobićete naklonost svog muža, sva njegova pažnja i ljubav je vaša, poštovaće vas i vaše mišljenje, neće se željeti razvesti, imaćete mir i tišinu kod kuće. Kako biti pokorna supruga? Poštujte i slijedite odluke svog supruga, nemojte ga gnjaviti.

Izbjegavajte fraze poput “Jesam ti rekla” kad su njegove odluke pogrešne. A onda, nakon neuspjeha, i sam će doći po savjet. Pazite na sebe i svoju kuću, pokažite svoje poštovanje i ljubav prema mužu. Tako će i on biti bolji prema vama. Kad govori, slušajte. Obratite pažnju na njegova osjećanja.

Pitajte: “Dragi, možemo li pokušati ovako?” umjesto “Tako bi trebalo biti.” Cijenite ono što radi i razgovarajte o tome. Zašto je pokornost tako teška ženama? Grub i nepromišljen muškarac gubi ljubav i poštovanje žene. Teško je biti pokorna supruga s nekim takvim.

Image by Krzysiek from Pixabay

Ali ako zaista pokazuje ljubav prema vama, cijeni vaše mišljenje, čak i ako ga ne slijedi, bude pažljiv prema vašim osjećajima i brine o vašoj porodici, onda zašto mu ne biste bili dobra žena?

Advertisement

Izvor: pult24.info

Credit featured image: Image by ijm2000 from Pixabay

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.