Connect with us

Uncategorized

Saznajte da li ste pod stresom i zbog čega – sat koji izaberete će vam reći dosta

Saznajte da li ste pod stresom i zbog čega – sat koji izaberete će vam reći dosta

Stres je jedan od naših glavnih neprijatelja. Živimo užurbano, svakodnevno se suočavamo sa problemima, nesuglasicama, a povećana količina stresa utiče na stanje našeg psihofizičkog zdravlja. Saznajte da li ste pod stresom…

— pensador (@sakriosamime)

Često ne shvatamo koliko smo zapravo pod stresom i na kraju podcenjujemo štetu koju stres čini. Pogledajte ilustraciju i odaberite sat koji vam se najviše sviđa. Onaj koji ste izabrali otkriva koliko ste pod stresom i koji je njegov izvor.

Ako ste odabrali:

Sat 1

Ako ste odabrali sat br. 1 znači da ste anksiozna osoba i skloni ste preuveličavanju problema. Takođe, imate urođeni dar, sposobnost da se usredsredite na rešavanje problema, a ne na same probleme, što pomaže u oslobađanju od stresa.

Problem je što obično nađete rešenje, ali ne u tom trenutku. Vremenom ti problemi, čak i ako se reše, nastavljaju da uzrokuju stres.

Advertisement

Morate tačno planirati rešavanje svojih problema.

Sat 2

Ako ste odabrali drugi sat, onda ste osoba s velikom samokontrolom. To vam omogućuje da bolje upravljate svojom tjeskobom i stresom.

Greška koju obično činite je da podcjenjujete rizike vrhunaca stresa koji vas ponekad pogađaju i za koje ste potpuno nespremni.

Vodeći život bez stresa osjećat ćete se napunjeno i uspješno.

Sat 3

Odabir trećeg sata pokazuje da ste osoba koja vodi užurban život, ali ste naučili kako se nositi sa stresom.

Advertisement

Vaša razina stresa obično je prosečna. Ono što treba da poboljšati je vaš odnos prema problemima, morate analizirati svaki svoj problem i tražiti rešenje.

Ako je problem prevelik, rešavajte stvari deo po deo, to će vam pomoći da količinu stresa održite ispod proseka.

Sat 4

Četvrti sat je izbor ljudi koji nisu podložni stresu. Vaša količina stresa je vrlo niska, što vam omogućuje da se vrlo dobro nosite sa stresom.

Imate bezgranično samopouzdanje i urođeni optimizam.

Uvek gledate drugu stranu medalje, iza problema vidite rešenja, a u najgorem slučaju gledate pozitivne strane koje su iznedrite ovaj problem, tako da nema razloga za stres.

Sat 5

Advertisement

Ako ste odabrali ovaj sat, to znači da je vaša količina stresa na granici. Ostanite na niskom pragu, ali nastojte da se uzdignete iznad svoje nesposobnosti da se smirite i opustite.

Osoba ste koja od sebe zahteva previše, to je vaš glavni izvor stresa.

Pronađite način da se opustite i videćete da ste pronašli ključ za očuvanje svog emocionalnog zdravlja!

Sat 6

Odabir poslednjeg sata pokazuje da ste skloni zanemarivanju problema. Ovakav stav vas štiti od stresa. Zapravo, ništa i niko ne može da utiče na vaš unutrašnji mir.

Vremenom ste se naučili povući se od svega, stoga ponekad dopuštate da vam stvari izmiču iz fokusa.

Sve što vam uzrokuje nelagodu, bol ili stres, odmah se odbacuje.

Advertisement

Ne dopustite da se problemi nagomilaju, prenosi 

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.