Connect with us

Uncategorized

Zaposlili su novu dadilju, ali nisu mogli očekivati da će uraditi OVO njihovoj djevojčici nakon svega 3 sedmice!

Zaposlili su novu dadilju, ali nisu mogli očekivati da će uraditi OVO njihovoj djevojčici nakon svega 3 sedmice!

Kiersten Miles (22) iz New Jerseya završavala je fakultet, te je prihvatila posao dadilje kako bi platila svoje račune.

George i Farra Rosko tražili su dobru dadilju u veoma teškom periodu za njihovu porodicu. Naime, njihovo najmlađe dijete, devet mjeseci stara Talija se razboljela. Dijagnosticirana joj je bilijarna atrezija, koju uzrokuje zastoj jetre, a tretmani nisu imali baš najbolje rezultate.

Porodica je čekala donaciju jetre koja je odgovarala Talijinoj. Čekali su i čekali, ali vrijeme je isticalo. Doktori su im rekli da Talia možda neće dočekati svoj drugi rođendan, ako uskoro ne dobije jetru. A onda se događa nešto nevjerovatno…

Kiersten je ostala u šoku kada je ovo čula.

Za tri sedmice mnogo je zavoljela Taliju, a onda je donijela emotivnu odluku. Željela je da se testira i vidi da li njena jetra odgovara Talijinoj. Ali, onda je saznala da njena jetra odgovara i odlučila je da porazgovara sa porodicom oko daljnje procedure.

Advertisement

Oni su prvo mislili da dadilja nije shvatila ozbiljnost situacije jer doniranje dijela organa nije kao doniranje krvi. To uključuje dugu operaciju, oporavak i određen rizik. Ali, dadilja je znala u šta se upušta i bila je ozbiljna.

Cijela procedura bi trajala 14 sati, Kiersten bi provela sedmicu dana u bolnici, izašla bi sa ožiljkom od 12,7 centimetara, ali za nju je to predstavljalo malo žrtvu, da bi ova beba preživjela. Na svu sreću operacija je dobro prošla i obje su se brzo oparavile.

Kiesrten je spasila ne samo jedan život, nego cijelu porodicu.

Zaslužuje svaku pohvalu.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.