Connect with us

Uncategorized

Žena u pedesetima: “Naučila sam reći Ne i otarasila se 10 iritantnih navika”

Žena u pedesetima: “Naučila sam reći Ne i otarasila se 10 iritantnih navika”
Woman photo created by shurkin_son – www.freepik.com

Kada žena dođe u određene godine i shvati da je sve godine trebala imati drugačiji stav u životu.

Ovih dana sam napunila pedeset godina. Ne znam da li sam više obraćala pažnju ili su mi svi više pričali, ali do mene su dolazile reči: Ozbiljne godine, ne smeš, starost, pozno doba… Izgleda, kada napuniš pedeset, sa godinama dobiješ i niz zabrana koje “moraš” da poštuješ.

Stoga sam ja napravila sopstvenu listu stvari koje ne smem da radim u ovim mojim ozbiljnim godinama: 1. Neću više da budem na dijeti: Kao prvo, sada znam da one nisu efikasne. One dugoročne vode do još većeg debljanja. Drugo, dijete mi tako pokvare karakter i kvalitet života, da sam odlučila da ih se potpuno odreknem.

Foto: pxfuel.com

2. Neću više da prikrivam sede: Od sada se farbam samo da bih uživala u svojoj boji kose, ali ne i da bih sakrila sede. Godine se ne mogu sakriti, a iskreno i ne želim! Kome se ne sviđam neka ne gleda u mene. 3. Nikad više neću da odlažem važno za kasnije: Postoje važne i hitne stvari. Nevažne, ali hitne to su kućni poslovi i rutinske stvari.

Nevažne i ne hitne – razne gluposti. I na kraju važno ali ne i hitne stvari kao što su crtanje, lični razvoj i td… Nakon pedesete godine je posebno bitno posvetite se važnim ali ne i hitnim stvarima, kao što je : putovanje, kafana, zadovoljstvo, druženje…. Takve stvari ne smeju da se odlažu za kasnije.

4. Neću da se sramim svojih grešaka: Malo je u svetu nadahnutih stvari, poput čoveka u godinama koji iskreno priča o svojim greškama. Zdrava samoironija je najbolja stvar koja vam se može desiti. 5. Neću da se posvetim svojoj deci i unucima.

Velika je sreća kada ste potrebni vašim voljenim. Ali još veća je sreća kada shvatite da oni svi mogu živeti lepo i bez vas, e onda vi dobijete neslućenu slobodu da radite šta želite sa svojim životom. 6. Neću ponovo da prelazim isti put: Neću čak ni bukvalno. Ako šetam, vozim bicikl ili automobil volim da idem novim putevima, da sretnem druge ljude, vidim drugačije predele..

Advertisement

Ja se trudim da mozgu nađem zanimaciju svaki dan. 7. Neću da razmišljam šta drugi misle o meni: Napokon sam u tim godinama da mogu da se ponašam i izgledam kako želim. 8. Neću žaliti na nedostatak novca: Mnogi pedesetogodišnjaci su u stanju da kažu kako ne mogu nešto da urade jer nemaju dovoljno novca.

Ma, manite me te priče. Ako nešto hoćete da uradite to može i bez novca. Verujte mi da može. Blokade su u glavi, ne u novčaniku. 9. Neću očajno tragati za ljubavlju: Najvažnija stvar je: Bred Pit (53) je ponovo slobodan! 10. Neću reći: to je nemoguće! Budite realni – zahtevajte nemoguće! Nakon pedesete svaki čovek mora da poseduje odlučnost i zrelost da ispuni sve što poželi!

Izvor: pult24.info

Credit featured image: Woman photo created by shurkin_son – www.freepik.com

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.